Absynthe Minded voert "100 van eigen kweek" aan

Voor het tweede jaar op rij zijn de luisteraars van Studio Brussel op zoek gegaan naar het beste Belgische nummer aller tijden. "De 100 van eigen kweek" wordt dit jaar aangevoerd door "My heroics, part one" van Absynthe minded. "Suds & soda" van dEUS zakt naar de tweede plaats.

Samen met de finale van "De nieuwe lichting" is de lijst het orgelpunt van "De week van eigen kweek", waarin Studio Brussel de muziek uit ons eigen land centraal zet. Met 7 noteringen blijft dEUS de populairste artiest van eigen kweek. Als enige Belgische band staan Tom Barman en co 2 keer in de top 10: "Suds & soda" op de tweede plaats en "Instant street" op de vierde plaats.

Netsky is met "Come alive" (14) de hoogste nieuwkomer. Ook de nummers van andere jonge bands en artiesten als Selah Sue, School Is Cool en Amatorski doen het opvallend goed. "Come home" (26) van Amatorski is dit jaar zelfs de sterkste stijger in "De 100 van eigen kweek".

De top 10 van "De 100 van eigen kweek"

1. (3)  "My heroics, part one", Absynthe Minded

2. (1) "Suds & soda", dEUS

3. (2) "Housewife",  Daan

4. (6) "Instant street", dEUS

5. (8) "I can’t live in a living room", Red Zebra

6. (15) "Help", Channel Zero

7. (9) "Hard times", The Scabs

8. (7) "Champagne", Millionaire

9. (10) "Lena", 2 Belgen

10. (26) "All this dancin’ around", Triggerfinger

De volledige lijst vindt u op de website van Studio Brussel.

Meest gelezen