ABVV Metaal neemt niet deel aan nationale actiedag

De socialistische metaalvakbond neemt niet deel aan de actiedag van het ABVV op 25 april. ABVV Metaal zal geen stakingsaanzegging doen. Het is nog niet duidelijk welke vormen de acties precies zullen aannemen.

Op 25 april vindt een nationale actiedag plaats van ABVV. Die werd enkele weken geleden aangekondigd door de bediendecentrale BBTK. De metaalcentrale zal echter niet mee actievoeren. Het is niet het juiste moment, klinkt het.

Centraal thema op 25 april is de gelijkschakeling van het statuut van arbeiders en bedienden. Zo wil het ABVV dat arbeiders even lange opzegtermijnen krijgen als bedienden. Voor ABVV Metaal moet het verschil echter zonder uitstel of overgangsmaatregelen tegen 8 juli van de baan zijn, luidt het in een persbericht.

De metaalvakbond rekent daarvoor op de regering en niet meer op de sociale partners. De vakbond zegt nog "te gepasten tijde" actie te zullen voeren rond het eenheidsstatuut. "Er resten nog iets meer dan 80 dagen. Dan en dan alleen zal ABVV Metaal zijn evaluatie maken", klinkt het.

Het is nog niet duidelijk welke vormen de acties op 25 april precies zullen aannemen. Mogelijk komen er korte werkonderbrekingen.

Meest gelezen