België krijgt eigen "trending topics" op Twitter

Gebruikers van Twitter kunnen voortaan zien welke onderwerpen in België het drukst besproken worden op de microblogsite. Twitter heeft de functie "trends" toegevoegd voor 160 nieuwe plaatsen waaronder België, zo meldt het bedrijf in een blogpost.

Via trends laat Twitter aan zijn gebruikers weten waarover momenteel vooral gepraat wordt. Via de instellingen op de site kan dat voortaan ook beperkt worden tot België. In sommige landen kan ook per stad geselecteerd worden, maar nog niet in ons land.

Vrijdagochtend was onder meer Antwerp "trending" in België, wat vooral een gevolg lijkt te zijn van het concert van tieneridool Justin Bieber in het Antwerpse Sportpaleis. Ook voetbalclub Tottenham gaat vlot over de tongen. De ploeg van Rode Duivel Jan Vertonghen werd donderdagavond door FC Basel uitgeschakeld in de Europa League.