LinkedIn koopt mobiele nieuwslezer Pulse

De sociaalnetwerksite LinkedIn heeft het internetbedrijf achter Pulse overgenomen voor 90 miljoen dollar (69 miljoen euro). Dat is vandaag bekendgemaakt. Pulse is een populaire app om nieuws te lezen op je smartphone of tablet.

Pulse helpt gebruikers aan nieuws en informatie op hun mobiele telefoon. De app gebruikt daarvoor zo'n 750 bronnen. Het bedrijfje werd in 2010 opgericht door twee studenten van Stanford University, Akshay Kothari en Ankit Gupta. Zij raakten naar eigen zeggen gefrustreerd door de destijds gangbare methoden om nieuws te lezen op smartphones.

Pulse heeft meer dan 30 miljoen gebruikers in meer dan 190 landen, het grootste deel (60 procent) bevindt zich wel in de VS. LinkedIn zelf heeft meer dan 200 miljoen gebruikers. De aankoop van Pulse moet van de sociaalnetwerksite voor zakelijke contacten in de toekomst ook een plaats maken om nieuws te lezen.

De populairste nieuwsverzamelaar, Flipboard, is voorlopig nog niet overgenomen door een van de grote spelers.