Suske en Wiske doneren 3.000 strips aan ziekenhuizen

De jeugdige patiëntjes van vijf ziekenhuizen in Vlaanderen en Nederland kunnen vanaf vandaag over in totaal 3.000 nieuwe stripalbums van Suske en Wiske beschikken, als onderdeel van de actie "Suske en Wiske helpen kinderen" van WPG Uitgevers. Via een applicatie op Facebook leverde elke "like" een strip op voor een van de ziekenhuizen.

De 3.000 albums werden verdeeld over vijf kinderziekenhuizen of kinderafdelingen van ziekenhuizen. Naast het Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen, waar Helena Vandersteen, de dochter van tekenaar Willy Vandersteen, de strips persoonlijk mee ging afgeven, zijn dat in Vlaanderen het AZ Jan Palfijn (Gent) en het AZ KLINA (Brasschaat) en bij onze noorderburen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht) en het Kinderteam/Afdeling Revalidatie AMC (Amsterdam).

Standaard Uitgeverij schonk de ziekenhuizen bovendien nog een leestafel met vier stoelen en een grote muursticker, zodat er telkens een "Suske en Wiske-wachtruimte" kan ingericht worden.

"Suske en Wiske zijn al jaar en dag een toonaangevend voorbeeld voor de jeugd. Zij zijn in onze ogen dan ook het best geplaatst om de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven een hart onder de riem te steken", zegt Kurt Laenen van het Koningin Paola Kinderziekenhuis. "Ze zullen voor uren leesplezier zorgen en laten de kinderen hun ziek zijn even vergeten. We zijn ervan overtuigd dat Willy Vandersteen zeer trots zou geweest zijn over deze actie."