Uitbater krantenwinkel probeert Nationale Loterij op te lichten

De uitbater van een krantenwinkel in Beveren heeft geprobeerd de Nationale Loterij op te lichten door zich voor te doen als de eigenaar van een winnend lottobiljet terwijl het biljet eigenlijk van één van zijn klanten was. De man heeft de feiten intussen bekend maar de rechtmatige winnaar is nog niet gevonden. Dat meldt het Brusselse parket.

De 49-jarige krantenwinkeluitbater had zich midden maart al aangeboden bij de Nationale Loterij met een quickpick Lotto-biljet dat hij naar eigen zeggen in een ander verkooppunt had aangekocht. Het bleek om een winnend biljet te gaan, dat 91.795 euro waard was.

Toen de man bij de juridische dienst een vragenlijst moest beantwoorden, een normale procedure voor verkooppunthouders, bleek hij tegenstrijdige verklaringen af te leggen. Bovendien bleek dat hij, op dezelfde dag dat hij het biljet zou aangekocht hebben, contact had opgenomen met de Nationale Loterij omdat hij een mapje met Lotto-tickets had gevonden.

Toen de man daarmee geconfronteerd werd, gaf hij toe dat het winnende biljet uit dat mapje kwam en dat hij het had achtergehouden. Wie de rechtmatige eigenaar van het biljet is, is nog onduidelijk. Noch de krantenwinkel van de man, noch het verkooppunt waar hij het mapje zou gevonden hebben, beschikken over bewakingscamera's.

De Nationale Loterij heeft intussen alle samenwerking met de verdachte stopgezet.