5 seconden van "heksenlied" te horen op de BBC

De Britse openbare omroep BBC zit verveeld met een liedje dat op nummer drie staat in de hitparade op Radio One. Het gaat om de klassieker "Ding dong, the witch is dead" uit de film "The wizzard of Oz", dat weer populair is naar aanleiding van het overlijden van oud-premier Margaret Thatcher.

Ook na haar overlijden blijft de Iron Lady de Britten verdelen. Aanhangers beschouwen haar als de redder van Groot-Brittannië, tegenstanders bedenken haar met minder vleiende bijnamen. Deze week zongen tegenstanders het Oz-liedje op straat. Een actiegroep richtte een Facebookpagina op om "Ding dong, the witch is dead" in de hitparade te krijgen.

De BBC vindt de koppeling tussen het nummer en de dood van Thatcher smakeloos, maar wil toch de vrijheid van meningsuiting respecteren. Daarom de beslissing vijf seconden van "Ding dong, the witch is dead" te laten horen. De volledige versie van het nummer uit 1939 is uiteraard ook nog terug te vinden.