"Nieuwe generatie betrekken in dit verhaal"

In het In Flanders Fields-museum (IFF) in Ieper is de tentoonstelling rond het tv-programma "Ten oorlog" gestart. De tentoonstelling werd geopend in het bijzijn van de makers. Van de gelegenheid werd ook gebruikgemaakt om het boek "Ten oorlog: Een reis langs het front van WOI" voor te stellen.

De eerste aflevering van de reeks waarbij Arnout Hauben (foto boven), Jonas Van Thielen en Mikhael Cops het Europese front, van de Belgische Noordzee tot het Turkse Gallipoli, afstappen zit er inmiddels op. In afwachting van de tweede aflevering kunnen bezoekers van het In Flanders Fields museum een voorsmaakje krijgen van wat de drie wandelaars nog te wachten staat. De tentoonstelling wordt gestoffeerd met foto's en andere souvenirs die ze op hun tocht verzamelden.

"Deze expo sluit goed aan bij het laatste deel van onze permanente expositie waar we ook kijken naar het verhaal na de Eerste Wereldoorlog", zegt Piet Chielens van IFF. "Het programma is ook belangrijk om de herinnering levend te houden, en dit te doen bij iedereen, want zoals uit "Ten oorlog" blijkt is iedereen betrokken bij WOI. We willen een nieuwe generatie betrekken in dit verhaal."

"Ten oorlog" verschijnt ook in boekvorm bij uitgeverij De Bezige Bij. "Het boek is de vervollediging van het verhaal dat het grote publiek te zien krijgt op tv-zender Eén", aldus programmamaker Arnout Hauben.