"Vangheluwe houdt zich aan absolute stilte"

De brieven van de voormalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe die in de media opdoken, dateren van 2011 en niet van enkele weken geleden. Dat zegt zijn advocaat Joris Van Cauter. "Sinds het fameuze tv-interview uit 2011 hult mijn cliënt zich in absolute stilte."

De website Focus & WTV meldde eergisteren dat Vangheluwe regelmatig brieven stuurt naar een man uit Poperinge, wiens broer uit het leven stapte nadat hij misbruikt was door een geestelijke. Daarin zegt Vangheluwe te hopen dat hij snel weer een vast, publiek adres heeft. 

"Maar die brieven dateren uit 2011, uit de periode van het fameuze tv-interview", zegt zijn advocaat. "Sindsdien hult mijn cliënt zich in absolute stilte. Hij is verbannen en heeft zich daarbij neergelegd."

Van Cauter vindt het dan ook merkwaardig dat er twee jaar na datum ruchtbaarheid aan die briefwisseling wordt gegeven. "Men concludeert nu dat hij onverbeterlijk is en nog niet tot inzicht is gekomen, maar dat slaat nergens op."