Als katten meer dan schattig mogen zijn

Er gaat geen week voorbij of een filmpje, al dan niet een parodie, of foto van "Grumpy cat" verschijnt wel ergens op het internet. Katten blijken dan ook een hogere amusementswaarde te hebben dan hun immer overheersende schattigheid. Wij selecteerden vijf katten die de internetgebruiker intussen diep in zijn hart blijft dragen.

Verbazing kan soms zo’n proporties aannemen dat uw mond ervan open valt. Dat overkwam ook Chocolate, die in maart 2010 het internet inpalmde met haar verbaasde blik. Ook al bleek al snel dat het openvallen een medische oorzaak had, die met een verdoving in een dierenkliniek werd behandeld, toch konden velen dit filmpje wel smaken. Later werd nog toegevoegd dat Chocolate weer helemaal hersteld was en dat "ze lag te slapen bij de kachel".

Onmiddellijk succes is niet voor iedere kat weggelegd. Fatso kreeg al in 1984 een T-shirt aan en mocht de keyboard bespelen, maar het was pas in 2007 dat baasje Charlie Schmidt het filmpje op YouTube publiceerde. En dan duurde het nog twee jaar alvorens het grote succes kwam. Maar momenteel mag Fatso met meer dan 30 miljoen kijkers niet meer klagen. Het filmpje dook vervolgens op in de populairste Amerikaanse tv-programma’s en werd vele keren geparodieerd en geïmiteerd.

Schattig. Schattiger. Schattigst. Beter kan dit filmpje van een klein poesje dat geniet van knuffelende vingers niet worden omschreven. Het filmpje uit 2009 stevent intussen af op 70 miljoen views, nadat het onder meer op ABC News getoond was. "Wie kan hier niet van houden?", was een van de vele positieve reacties. En dus besloot nieuwssite The Huffington Post dit als "The cutest video of all time" te omschrijven.

Zou Puss In Boots, van de film "Shrek", dan toch echt bestaan? Die vraag stelden velen zich nadat in 2009 een Franse YouTubegebruikster een filmpje van haar kat Rocky op het internet gepubliceerd had ("Ik vond het vrij eigenaardig wat mijn kat deed"). "Standing cat" Rocky bleek immers zo gefascineerd te zijn door iets dat hij makkelijk op twee poten gefocust kon blijven. Het filmpje werd intussen ruim 6 miljoen keer bekeken en de kat kreeg ook diverse grappige bewerkingen (zoals onder meer een verkleedbeurt als Darth Vader).

Zijn succes startte in september 2012 nadat een foto van zijn boze gelaatstrekken via Reddit viraal was gegaan. "Grumpy cat" werd zo populair dat gestart werd met een eigen website en Twitteraccount, waar fans vooral het weinige doen van de kat konden volgen. Niet dat Tard -zo heet de kat- ook maar ietwat onder de indruk was. Zelfs de nodige knuffels blijken hem nauwelijks in bekoring te kunnen brengen.

lees ook