Cannes wordt afgesloten met thriller "Zulu"

De 66e editie van het Filmfestival van Cannes wordt op 26 mei afgesloten met de vertoning van de thriller "Zulu". Forest Whitaker en Orlando Bloom vertolken de hoofdrollen in de thriller van de Franse cineast Jérôme Salle.
AP2012

"Zulu" is de filmadaptatie van de gelijknamige roman van Caryl Férey. Het verhaal speelt zich af in Kaapstad ten tijde van de apartheid. Twee politieagenten, een zwarte en een blanke, raken betrokken bij een
spannend onderzoek.

Forest Whitaker is bekend van de films "Bird", "The crying game" en "The last king of Scotland". In 1988 won hij in Cannes de acteerprijs voor zijn rol in "Bird".

De 66e editie van het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 15 mei tot 26 mei. Het festival wordt geopend met "The great Gatsby" van Baz Luhrmann.