Dode bij kettingbotsing op E40

Op de E40 ter hoogte van Oostduinkerke is een dode gevallen bij een zware kettingbotsing. Vijf auto's en een vrachtwagen reden op mekaar in in de staart van een file. Er vielen ook een zwaargewonde en 13 lichtgewonden. Die zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur op de E40 in de richting van Frankrijk. Een uur later werd het gemeentelijk noodplan Veurne in werking gesteld. De brandweer van Veurne, Nieuwpoort en Koksijde kwamen ter plaatse. De gewonden werden afgevoerd naar de ziekenhuizen van Oostende, Veurne, Ieper en Brugge.

Het ongeval gebeurde in de nasleep van een eerder ongeluk. Een Duitse vrachtwagen belandde vanmorgen in de berm van de E40 in de buurt van Veurne. De takelwerken verliepen moeizaam en zorgden voor bijkomende verkeershinder. Er ontstond een file en in de staart daarvan deed de kettingbotsing zich voor.

De E40 is momenteel volledig afgesloten ter hoogte van de afrit Oostduinkerke. Dat zal zo blijven tot een gerechtsdeskundige van het parket van Veurne de vaststellingen ter plaatse heeft uitgevoerd. Het verkeer wordt momenteel omgeleid via de afrit Oostduinkerke. Even verder kunnen de voertuigen via de oprit Oostduinkerke opnieuw op de autosnelweg