Drie apotheken overvallen in Anderlecht en Molenbeek

In Anderlecht en Molenbeek zijn de afgelopen dagen drie apotheken overvallen. Dat meldt het parket van Brussel. Er vielen geen gewonden, maar in een van de zaken kon de dader 1.200 euro buitmaken. De politie is een onderzoek gestart. Van de dader is voorlopig geen spoor.

De eerste overval gebeurde op 11 april op een apotheek in de De Roovere Laan in Molenbeek. De dader had een wapen en vroeg de inhoud van de kassa, 1.200 euro, waarna hij wegvluchtte richting Anderlecht.

De man overviel de volgende dag rond 13.30 uur een apotheek in de Industrielaan in Anderlecht. Zijn gezicht was opnieuw ongemaskerd en hij had een steekwapen bij. Toen hij de inhoud van de kassa vroeg, deed de apotheker alsof hij geld ging halen en sloot zich op in een andere ruimte.

Rond 13.50 uur werd een tweede apotheek overvallen in de Rossinistraat in Anderlecht. De apotheker kon zich meester maken van het wapen van de dader.

De drie overvallen zijn gefilmd door een bewakingscamera en het wapen wordt momenteel onderzocht voor sporen naar de dader.

Meest gelezen