Keerbergen verkavelt op toekomstige tramlijn

De geplande nieuwe tramlijn tussen Brussel en Heist-op-den-Berg, in de Antwerpse Kempen, zal niet door de Vlaams-Brabantse gemeente Keerbergen kunnen lopen. Die gemeente heeft een verkaveling goedgekeurd die op het traject de nieuwe tramlijn ligt.

"Met het tracé van De Lijn kan in die procedure geen rekening worden gehouden", legt schepen Marc Vangrunderbeeck (CD&V) uit . "Dus moeten wij ons houden aan de regels van het gewestplan en niet aan één of ander spookbeeld van een tram die er zou passeren."

"De procedure bepaalt uitdrukkelijk dat er geen advies aan De Lijn moet worden gevraagd", zegt hij. "Wij hebben wel het advies  van het Vlaamse Gewest gevraagd en zij hebben de termijn van 30 dagen gewoon laten verstrijken. Dat wil zeggen dat die verkaveling op dit ogenblik op het tracé ligt en dat dat op die manier volledig onmogelijk maakt dat de tramlijn in Keerbergen nog zal kunnen passeren."

Tegen de komst van de tramlijn bestond al langer protest in Keerbergen. Die lijn voor sneltrams maakt deel uit van een groter plan voor sneltrams van en naar Brussel (roze lijnen op het plan).