Tramsporen in Gent veiliger voor fietsers?

De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) laat onderzoeken of het haalbaar is om in Gent tramsporen aan te leggen die veiliger zijn voor fietsers.

Wie al eens in Gent rondrijdt met de fiets, heeft vast al ondervonden dat je het gevaarlijk is om tramsporen over te steken met de fiets. Ook Watteeuw zelf kwam enkele maanden geleden ten val met de fiets toen zijn wiel in een tramspoor vast raakte.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB test nu een Zwitsers systeem waarbij er een rubberen band in de tramsporen zit. Zo kan je er met je fiets niet meer in vast raken, maar de tramwielen zijn wel zwaar genoeg om door de rubberen band te rijden.

Op voorstel van Sara Matthieu (Groen) laat Watteeuw nu onderzoeken of het haalbaar is om ook zo'n tramsporen in Gent aan te leggen. Watteeuw noemt het systeem "het ei van Columbus".

Meest gelezen