Vliegtuig belandt in zee bij de landing

In Bali, een Indonesisch vakantie-eiland, heeft een vliegtuig bij de landing de landingsbaan niet gehaald en is daardoor in zee geland. Enkele mensen zijn lichtgewond geraakt. Op het vliegtuig, een Boeing 737 van de Indonesische lagekostenmaatschappij Lion Air, zaten zo'n 130 passagiers.

Het toestel kwam uit Bandung, in het westen van Java, en schoot over de landingspiste van de internationale luchthaven van Denpasar, de hoofdstad van Bali. De politie van Bali bevestigt dat alle inzittenden veilig konden ontkomen; ten minste zeven inzittenden moesten naar het ziekenhuis met hoofdwonden of gebroken ledematen. 

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Op het moment van de landing waren de weersomstandigheden goed.

Lion Air is de grootste privé-luchtvaartmaatschappij van Indonesië, waar de burgerluchtvaart momenteel een explosieve groei kent. Sommige luchtvaartexperts vrezen dat die enorme groei ten koste gaat van de veiligheid omdat het niet makkelijk is om voldoende gekwalificeerde piloten te vinden.