"25 miljoen euro om gewestwegen te herstellen"

De komende weken zal er op veel wegen gewerkt worden om de schade door het winterweer te herstellen. "Wellicht heeft de strenge winter ons tientallen miljoenen euro gekost", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) in "VTM Nieuws".

"Er is een recordhoeveelheid gestrooid", zegt Crevits, "de schade na de winter aan de gewestwegen en de snelwegen is enorm".

"De Vlaamse regering heeft 100 miljoen euro extra uitgetrokken voor het herstel van de winterschade en om de achterstand weg te werken aan verouderde wegen. De winterschade heeft tientallen miljoenen gekost, dus zullen we nu al zeker 20 tot 25 miljoen moeten besteden aan het herstel van de wegen."

"De werken verlopen gespreid over de verschillende provincies en we proberen de filelast zo laag mogelijk te houden. Waar het kan, werken we vooral 's nachts of in het weekend en we proberen altijd zo veel mogelijk rijstroken open te houden." Toch valt aan langere files wellicht niet te ontkomen de komende weken. Crevits noemt onder meer de E34 en de E40 in Aalst (waar de werken nu al aan de gang zijn, red.) als knelpunten.

Crevits vraagt geduld van de automobilisten: "Je kan niet klagen over slecht onderhouden wegen én klagen dat er te veel wegenwerken zijn."

Meest gelezen