"Eindelijk uitgelezen terrasjesweer"

U heeft er ongetwijfeld ook lang naar uitgekeken: de dag dat het kwik boven de 20 graden zou klimmen. De voorbije weken was het nog sjaals en handschoenen troef, maar vandaag is het dan toch eindelijk zo ver. Het KMI spreekt zelfs van een "uitgelezen terrasjesweer". Wat houdt u nog tegen?

Na een voorproefje begin maart, lijkt de lente vandaag dan toch eindelijk echt in het land. Toch wordt ons geduld nog op de proef gesteld, want wat begin van de week nog een hele dag "plein soleil" leek te worden, is vandaag al herleid tot een namiddag heerlijk lenteweer. De zon had het van de voormiddag immers behoorlijk moeilijk om overal door de wolken te breken

Maar intussen heeft de zon op de meeste plaatsen het pleit gewonnen. En het KMI stelt ons helemaal gerust: "Zondagavond schittert de zon volop en het is dan uitgelezen terrasjeweer. Pas zondagnacht daalt de temperatuur langzaam naar waarden tussen 9 en 13 graden".

Wie van de zon wil proeven, moet vandaag wel zijn kans grijpen, want de volgende dagen wordt het alweer wisselend tot zwaarbewolkt. Eén troost: het blijft wel zacht, met temperaturen tot 19 graden.