"Jij bent getrouwd? Jij, slet!"

Ze hebben lang niet de allures van een Oscar of een Golden Globe, maar dat maakt het winnen van een MTV Movie Award niet minder interessant. Voor acteurs en actrices is het vaak een reden het stijve hark-imago van de andere prijzen achter zich te laten en van deze show alleen maar te genieten. Zoals ook acteur Will Ferrell, die dit jaar de "Comedic Genius Award" krijgt, zal doen. Dat hij die prijs wint, daar zit ongetwijfeld zijn memorabele optreden in 2007 voor iets tussen. Samen met Sacha Baron Cohen rollebolde hij toen al kussend over het podium.
AP2007

Ferrell en Baron Cohen wonnen dat jaar immers een award voor "Best kiss" in de film "Talladega nights". Terwijl Ferrell het publiek bedankte voor de prijs, bleek de "Borat"-acteur er maar beteuterd bij te staan.

De reden daarvoor was dat na de kussessie in de film -"Je kuste me vijf keer. Was dat alleen maar acteren?"- Ferrell nog weinig interesse in hem getoond had. Toen Ferrell liet weten dat zijn co-speler altijd welkom was om een kop koffie met hem en zijn vrouw te komen drinken, reageerde Baron Cohen verbijsterd met "Jij bent getrouwd? Je bent een total bitch!" en sloeg hem in het gezicht.

Het aanwezige publiek genoot, en nog meer toen Baron Cohen het probeerde goed te maken met een nieuwe kus. Een kus die Ferrell even afhield, maar waaraan hij zich daarna volledig overgaf. De twee eindigden rollebollend over de vloer. Om uiteindelijk ietwat verweesd van het podium te stappen.

AP2007

"Toen ik Sacha tijdens de opnames kuste, was dat de eerste keer in mijn leven dat ik een man kuste. Toegegeven, het was de beste kus met een man ooit. Sacha verwachtte niet dat die kus zolang zou duren. Je ziet hem in de film zelfs denken: "Wanneer stopt hij?"", aldus Ferrell over de filmkus in The Sun. Tijdens de MTV Movie Awards hadden beide acteurs dus al de nodige ervaring achter de rug en die werd dan ook ten volle benut.

Ferrell is in Vlaanderen vooral gekend voor zijn rollen in "Zoolander" en "Blades of glory".

AP2007

Alle info over de MTV Movie Awards die vannacht in Los Angeles worden uitgereikt, kunt u hier vinden. In de categorie "Best kiss" is alle hoop gevestigd op het duo Mila Kunis-Mark Wahlberg die in "Ted" de lippen op elkaar mochten plaatsen. Andere opmerkelijke categorieën zijn "Best shirtless performance" (met Daniel Craig als een van de genomineerden) en "Best fight" (met onder meer “man versus beer” uit "Ted").

lees ook