Nederlandse musici herdenken Chet Baker

Nederlandse jazzmusici staan dit jaar met speciale concerten stil bij de legendarische trompettist en zanger Chet Baker. De Amerikaan viel op 13 mei 1988 uit een raam van het Prins Hendrik Hotel in Amsterdam en overleed aan zijn verwondingen.
1961 AP

In het Bimhuis in Amsterdam zullen vandaag zes Nederlandse trompettisten een tributeconcert verzorgen. Jan van Duikeren, Gerard Kleijn, Ack van Rooijen, Angelo Verploegen, Jan Wessels en Rob van de Wouw zullen ieder afzonderlijk en soms met elkaar een eerbetoon aan Baker spelen.

Het hele jaar door zullen twintig concerten plaatsvinden met daarin aandacht voor zowel Chet Baker's instrumentale als vocale repertoire. Deze concerten worden gegeven door zangeres Fay Claassen, Jan Menu, Frans van der Hoeven, John Engels, Karel Boehlee en Jan Wessels.

Baker was een vertegenwoordiger van de Amerikaanse westcoast jazz van de jaren 50. De charismatische musicus was verslaafd aan drugs en liet een omvangrijk oeuvre na. Daaronder zijn ook twee platen met de Belgische gitarist Philip Catherine en Belgisch bassist Jean-Louis Rassinfosse.