Anne Frank Museum verdedigt Justin Bieber

Het Anne Frank Museum in Amsterdam heeft de verdediging van Justin Bieber op zich genomen. Het Canadese tieneridool kwam in het oog van de storm terecht nadat hij bij een bezoek aan het museum in het gastenboek schreef dat "Anne hopelijk ook een belieber was". Dat is een verzamelnaam voor zijn fans.
AP2013

"We moeten onthouden dat een jongen van 19 jaar naar het Anne Frank Huis is gekomen en dat hij hier een uur lang is geweest op een vrijdagavond, terwijl hij even goed andere dingen had kunnen doen in Amsterdam", zo verklaarde Maatje Mostart, woordvoerster van het museum. "Hij was zeer geïnteresseerd", luidt het nog. "Dat is veel belangrijker dan het hele debat dat nu wordt gevoerd."

Justin Bieber bezocht vrijdagavond het Anne Frank Huis, toen hij op doortocht was in Amsterdam voor een concert in het kader van zijn Europese tournee.

In het huis verstopten het joodse meisje en haar familie zich voor de nazi's. Anne Frank is wereldwijd bekend om haar dagboek dat ze bijhield voor ze op 15-jarige leeftijd stierf in een concentratiekamp.

Na het bezoek aan het museum schreef Justin Bieber in het gastenboek dat "Anne een heel goed meisje was en dat ze hopelijk ook een belieber was". Dat lokte heel veel kritiek uit, voornamelijk op Facebook.