Britse dirigent Colin Davis (85) overleden

De Britse dirigent Colin Davis is overleden. Dat heeft het London Symphony Orchestra, waar hij van 1995 tot 2006 hoofddirigent van was, bekendgemaakt. Sir Colin Davis is 85 geworden.
2007 AP

Colin Davis dirigeerde tijdens zijn leven de bekendste orkesten ter wereld, onder meer het New York Philharmonic en het Boston Symphony Orchestra. Hij is ook muzikaal directeur geweest van het Royal Opera House en leidde het BBC Symphony Orchestra.

Davis, die in 1980 geridderd werd, was internationaal bekend voor zijn interpretaties van Mozart, Berlioz en Sibelius.

Volgens het London Symphony Orchestra speelde Sir Colin Davis een immense rol in het Britse muzikale leven. "Muziekliefhebbers wereldwijd werden door zijn uitvoeringen en opnames geïnspireerd", luidt het.