Een dode bij een brand in Borgerhout

In het Antwerpse district Borgerhout is een dode gevallen bij een hevige uitslaande brand. Het gaat om een 48-jarige vrouw die te veel rook had ingeademd. De brand woedde op het gelijkvloers van een gebouw dat bestaat uit enkele samengevoegde woningen.

Volgens de politie ontstond de brand in de traphal op het gelijkvloers. De rook verspreidde zich zeer snel door het het hele gebouw en kostte een vrouw op de hoogste verdieping het leven.

Twee andere bewoners werden met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. Een man uit de buurt kreeg ter plaatse zuurstof van de hulpdiensten.

De brandweer had het niet makkelijk om te weten hoeveel mensen er geëvacueerd moesten worden. Het huizenblok bestaat namelijk uit een combinatie van samengevoegde woningen, appartementen en achtergebouwen, wat de situatie niet bepaald overzichtelijk maakte.

Hoe het vuur ontstaan is, wordt nog onderzocht.