In België bekende Frans-Algerijn overleden in Syrië

Raphaël Gendron, een Franse Algerijn die zowat zijn hele leven in België heeft gewoond, is bij zware gevechten in het noorden van Syrië om het leven gekomen. Dat wordt gemeld vanuit de omgeving van de overledene.

Hoewel Raphaël Gendron nagenoeg zijn hele leven in ons land heeft gewoond, heeft hij nooit de Belgische nationaliteit gehad. Enkele maanden geleden was hij vanuit ons land naar Syrië gegaan om mee ten strijde te trekken tegen het regime van president Bashar al-Assad.

Raphaël Gendron is ons land vooral bekend voor zijn betrokkenheid bij het radicale Centre Islamique Belge (CIB) in Molenbeek. In 2009 werd hij veroordeeld tot een boete van 2.000 euro omdat hij via internet had opgeroepen tot rassenhaat.

Hij heeft ook vier jaar in een Italiaanse cel doorgebracht, omdat hij verdacht werd van terroristische activiteiten. In beroep werd evenwel beslist om hem vrij te laten.