Is "moord" in Almere wel op te lossen?

Almere werd afgelopen vrijdag plots wereldnieuws. In het Nederlandse stadje was immers een bloederige moord gepleegd. Althans, dat stond te lezen op de sociale nieuwswebsite Reddit, inclusief een foto van Google Maps met een bloedspoor en blijkbaar twee mensen die van plan waren het lichaam in het water te dumpen. De foto werd snel honderdduizenden keren bekeken en zelfs internationale nieuwsmedia wierpen zich op het verhaal. Maar wat was er eigenlijk op de foto te zien?

"Een moord vlakbij mijn huis op Google Maps." Zo omschreef een Reddit-gebruiker de foto die hij publiceerde. De foto ging snel viraal en waar de foto ook verscheen, iedereen had wel een mening over wat er te zien was.

De meesten vroegen zich af of het wel bloedsporen waren, en of het niet eerder om verkleuring van het hout ging, veroorzaakt door een rondhuppelende hond die water van zich afschudt (waarop iemand reageerde met: "Hoe kan je dat weten? Ben je daar ooit geweest?"). Anderen dachten dan weer dat een grote vis gevangen was, die over het houten brugje gesleurd was. Of had iemand zitten knoeien met een pot verf in dit mooie stukje natuur?

Mocht het een moord zijn geweest, waarom die dan op klaarlichte dag uitvoeren? En dan nog op een openbare plek? En waarom is er dan nog geen politie geweest om dat te checken? Of was het een dier dat een ander dood dier naar het einde van de steiger gesleept had?

"Zullen we het ooit weten?", besloot een reactie, "Want we weten toch dat what happens in Almere, stays in Almere".

lees ook