Lekkend vat zwavelzuur op boerderij in Koekelare

Op een landbouwbedrijf in Koekelare, in West-Vlaanderen, is vanmorgen een vat zwavelzuur beginnen te lekken. Een speciaal team van de brandweer is ter plaatse gekomen om het goedje op te ruimen. Er zijn geen gewonden en niemand moest worden geëvacueerd.

Het vat van 1.000 liter zwavelzuur bevond zich in een speciaal schuurtje en stond op een pallet. Toen de pallet opgetild werd, viel het vat om en begon het te lekken. De betonnen vloer werd aangetast door het bijtende product.

Het IGS-team van de zone Westhoek werd opgeroepen. Dat zijn brandweermannen van Diksmuide, Koekelare en Houthulst die bij een incident met gevaarlijke stoffen ter plaatse gaan.

De boerderij ligt heel erg afgelegen, dus er is geen gevaar voor de omgeving. Het zwavelzuur wordt gebruikt voor de luchtfilterinstallatie van het landbouwbedrijf.