Nooteboom kandidaat voor Asturiasprijs voor de Letteren

De Nederlandse schrijver Cees Nooteboom is dit jaar kandidaat voor de Asturiasprijs voor de Letteren. Dat is de belangrijkste Spaanse literaire prijs voor auteurs die niet in het Spaans schrijven.

De Fundación Carlos de Amberes (Stichting Karel van Antwerpen) in Madrid en de Unión de Asociaciones Ibéricas e Iberoamericanas del Benelux in Den Haag, hebben gezamenlijk de kandidatuur van de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom ingediend voor de Spaanse Asturiasprijs voor de Letteren 2013.

Cees Nooteboom schrijft vooral romans, poëzie en reisverslagen. In 2009 kreeg hij de Prijs der Nederlandse Letteren voor zijn gehele oeuvre en in 2010 werd hij bekroond met de Gouden Uil voor zijn "'s Nachts komen de vossen".

De Asturië-award is een internationale prijs die elk jaar wordt uitgereikt in verschillende categorieën waaronder kunst, literatuur en wetenschap. Nooteboom is kandidaat gesteld voor de literatuurprijs 2013, omdat hij al jarenlang zeer Europees betrokken is. De schrijver woont ook deels in Spanje.