Wie zijn de winnaars van de jubileumquiz?

De nieuwswebsite van de VRT bestaat vandaag exact 10 jaar. Om dat te vieren hebben we de voorbije 10 dagen een nieuwsquiz gehouden, waarin we elke dag even terug in de tijd zijn gegaan. Vandaag krijgt u de juiste antwoorden en de winnaars voorgeschoteld.

De winnaars

Winnaar 1:
Maria Rens
Prijs : dvd-box met de 3 seizoenen van “Borgen”.

Winnaar 2:
Gertjan Vandecasteele
Prijs : de dvd-box van “Salamander” en de complete collectie van “De collega’s”

Winnaar 3:
Marius Fourdin
Prijs : een cd-pakket (MNM Big Hits, Radio 1 Sessies, Switch, de 1000 Klassiekers van Radio 2)

Winnaar 4:
Els de Vuyst
Prijs : het “Dagelijkse kost”-pakket (de kookboeken 1 tem 4)

Winnaar 5:
Maryse Adriaenssens
Prijs : een wieleroutfit van Sporza

Winnaar 6:
Kris Devriend
Prijs : een Driedagenpas voor Gent Jazz.

Winnaar 7:
Marleen Ransbotyn
Prijs : 5 tickets voor de Zoo/Planckendael (2x volwassenen/3x kinderen of senioren).

Winnaar 8:
Kathelijn Vanhove
Prijs : Vivabox Franse wijnklassiekers en 5 filmtickets.
 

Winnaar 9:
Jaques Liefooghe
Prijs: 5 tickets voor Pairi Daiza (2x volwassenen/3x kinderen).

Winnaar 10:
Yoni Neuville
Prijs : de reeks “The bridge” en de 3 seizoenen van “The killing”.
 

2003

1. Na de val van zijn regime was Saddam Hoessein maandenlang spoorloos. Weet u nog waar hij uiteindelijk werd gevonden?

In een put bij een boerderij in de buurt van Tikrit

2. In september 2003 wordt voor het eerst het Junior Eurovisiesongfestival georganiseerd. De Belgische nationale kleuren worden verdedigd door dit jonge geweld met hun nummer “De vriendschapsband”. Wat is ook weer de naam van de groep?

X!NK

3. Spectaculaire beelden aan de Texaanse hemel begin 2003. Een Amerikaanse spaceshuttle van de NASA spat uiteen tijdens de landing. Alle astronauten aan boord komen om. Wat was de naam van dit ruimteveer?

Columbia

4. In 2003 komt er een einde aan de Federale Republiek van Joegoslavië, maar door welke losse federatie werd die republiek vervangen?

Servië en Montenegro

5. Op 12 april 2003 zijn prins Laurent en Claire Coombs in het huwelijksbootje gestapt. Naar aanloop van dit huwelijk was veel te doen over de flamboyante rockpriester die bij de dienst zou assisteren. Hoe heet die persoonlijke vriend van Laurent ook weer?

Père Guy Gilbert

6. In Groot-Brittannië wordt op 24 oktober 2003 afscheid genomen van een iconisch Frans vliegtuig. Over welk supersonisch toestel hebben we het?

Concorde

7. SARS stak al eind 2002 de kop op, maar veroorzaakte pas in 2003 wereldwijd paniek. Weet u nog welk virus de ziekte veroorzaakt?

Coronaviridae

8. "De zaak Alzheimer" uit 2003 wordt de doorbraak van filmregisseur Erik Van Looy. Weet u nog wie het originele boek geschreven heeft?

Jef Geeraerts

9. In april 2003 is deze legendarische jazzartieste overleden. Over wie hebben we het?

Nina Simone

10. In april 2003 wordt vrtnieuws.net, de voorganger van deredactie.be, gelanceerd als verkiezingssite. In het volgende filmpje zijn drie politici duidelijk herkenbaar op het computerscherm. Over wie hebben we het?

Mieke Vogels, Karel De Gucht en Herman De Croo

2004

1. In juni 2004 wordt Mark Dutroux veroordeeld tot een levenslange celstraf. Daarnaast staan ook Michelle Martin, Michel Nihoul en nog een vierde man terecht op het proces. Wie is de vierde man?

Michel Lelièvre

2. Nog in juni 2004 bereikt SpaceShipOne als eerste particuliere ruimtevaartuig de ruimte. Een van de voornaamste geldschieters van het project is een van de oprichters van Microsoft. Hoe heet die man?

Paul Allen

3. Een bloedige eerste schooldag in de Russische stad Beslan. Drie dagen lang worden er schoolkinderen en volwassenen gegijzeld door Tsjetsjeense separatisten. Uiteindelijk komen bij een mislukte bevrijdingspoging van de politie zo’n 334 mensen, onder wie 186 kinderen om. In welke republiek van de Russische Federatie ligt Beslan?

Noord-Ossetië

4. In 2004 is de Europese Unie uitgebreid met maar liefst 10 landen. Welke?

Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Cyprus en Malta

5. Op de Olympische zomerspelen van Athene in 2004 haalt de vrouwelijke Belgische estafetteploeg een mooie finaleplaats. Wie maakte daar geen deel van uit?

Olivia Borlée

6. Opschudding in Irak en de VS na het uitlekken van de gruwelijke misbruiken in een gevangenis in Irak door Amerikaanse soldaten. Wat was de naam van die gevangenis?

Abu Ghraib

7. In november 2004 wordt de controversiële Nederlandse filmmaker Theo van Gogh vermoord voor het maken van "Submission", een film over de islam en vrouwenmishandeling. Wie schreef daarvoor het scenario en moest na de moord onderduiken?

Ayaan Hirsi Ali

8. In februari 2004 wordt de sociaalnetwerksite Facebook opgericht door onder meer Mark Zuckerberg. Welke tweeling sleepte daarna Zuckerberg voor de rechter wegens plagiaat?

De gebroeders Winklevoss

9. In maart 2004 wordt de Spaanse hoofdstad Madrid opgeschrikt door een reeks simultane bomaanslagen. 191 mensen laten het leven. Wie heeft die aanslag uiteindelijk opgeëist?

Al Qaeda

10. In 2004 is de wereldomroep gestopt met radio-uitzendingen en een integraal internetproduct geworden. Later is de site van RVI uitgegroeid tot drie volwaardige nieuwswebsites. In welke drie talen is, behalve het Nederlands, deredactie.be nog beschikbaar?

Frans, Engels en Duits

2005

1. In 2005 breekt de vogelgriep massaal uit in China. Daarna is een groot deel van de rest van de wereld aan de beurt. Welke variant van het vogelgriepvirus heeft een kleine honderd mensen en tientallen miljoenen vogels het leven gekost?

H5N1

2. Eind 2005 is een oer-Brits vervoermiddel uit roulatie genomen. De traditionele rode dubbeldekbussen zijn vervangen door nieuwe bussen. Hoe worden die oude bussen genoemd?

Routemaster

3. Videovraag: Welke Vlaamse spoedarts bevindt zich op het moment dat de orkaan Katrina toeslaat in de Amerikaanse stad New Orleans?

Luc Beaucourt

4. Op 2 april 2005 overleed paus Johannes Paulus II. Hoelang is de Poolse bisschop paus geweest?

26 jaar

5. In dezelfde maand maakt ’s werelds grootste passagiersvliegtuig haar eerste testvlucht. Van welke fabrikant is dat vliegtuig afkomstig?

Airbus

6. In het najaar van 2005 zijn in de Parijse banlieues gewelddadige rellen uitgebroken tussen honderden jongeren en de politie. De rechtstreekse aanleiding was de dood van twee jongeren. Hoe zijn die twee jongeren om het leven gekomen?

Omgekomen door elektrocutie na een achtervolging door de politie.

7. Angela Merkel wordt in 2005 de eerste vrouwelijke bondskanselier van Duitsland. Wie was haar voorganger?

Gerhard Schröder

8. In april 2005 is de Britse prins Charles in het huwelijksbootje gestapt met Camilla Parker Bowles. Het huwelijk heeft heel wat voeten in de aarde gehad en werd uit allerlei hoeken tegengewerkt, wat is de voornaamste reden hiervoor?

Camilla was de minnares van Charles tijdens zijn huwelijk met prinses Diana

9. Een beslissing van de tweede regering-Verhofstadt leidt tot een nationale staking in het najaar van 2005. Welke beslissing was de vakbonden een doorn in het oog?

Generatiepact

10. Onder meer met dit reclamespotje wordt u in 2005 massaal naar vrtnieuws.net gelokt. De politicus in beeld is vorig jaar overleden. Weet u nog van welke partij hij lid was?

PS

2006

1. In het voorjaar van 2006 trekt Hans Van Themsche door Antwerpen en doodt hij de zwangere kinderjuffrouw Oulematou Niagadou en het tweejarige meisje Luna Drowart. Van Themsche haalt achteraf racisme aan als een van de motieven. Weet u nog uit welk land Oulematou afkomstig was?

Mali

2. In december 2006 vindt de eerste editie van Music For Life plaats. Wat is tijdens die eerste editie het thema van de benefietactie van Studio Brussel?

Slachtoffers van de landmijnen

3. Een nepjournaal van de RTBF kondigt het einde van België aan. Weet u nog de naam van deze vooraf onaangekondigde uitzending?

Bye bye Belgium

4. In april 2006 is de scholier Joe Van Holsbeeck tijdens het spitsuur neergestoken voor zijn mp3-speler. In welk Brussels station vond dit zinloze geweld plaats?

Brussel Centraal

5. Sinds 2006 verliest Pluto de status als planeet en telt ons zonnestelsel slechts 8 planeten meer. Hoe wordt het hemellichaam sindsdien benoemd?

Dwergplaneet

6. Er barst een storm van protest los na de publicatie van een “Mohammed-cartoon” in een Scandinavische krant. Over welke krant gaat het?

Het Deense dagblad Jyllands-Posten

7. In januari 2006 komt de Israëlische premier Ariel Sharon na een zware hersenbloeding in een coma terecht. Wie is hem als premier opgevolgd?

Ehud Olmert

8. Goed nieuws voor holebi’s in ons land. Wat kunnen zij sinds 2006 doen?

Kinderen adopteren

9. De Zuid-Koreaan Ban Ki-moon wordt aangesteld om een Ghanees op te volgen als secretaris-generaal van de Verengde Naties. Wie was zijn voorganger ook weer?

Kofi Annan

10. Zo zag de website er in 2006 uit. Welke rubriek ziet het levenslicht in 2006, maar was geen lang leven beschoren?

Actualiteitsquiz

2007

1. De Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore krijgt de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn strijd tegen de klimaatsverandering. Wat was de naam ook weer van zijn winnende documentaire?

"An inconvenient truth"

2. Welk Belgisch streekproduct is sinds 2007 door Europa erkend als een beschermd streekproduct?

Geraardsbergse Mattentaart

3. Formateur Yves Leterme blundert op de nationale feestdag in 2007. Een Franstalige reporter vraagt hem om het Belgisch volkslied te zingen, maar hij zingt per ongeluk de nationale hymne van een buurland. Van welk land?

Frankrijk

4. Ook in 2007 wordt een school in de Verenigde Staten getroffen door een schietpartij. Op 16 april 2007 vallen 33 doden, onder wie de schutter. Op welke school was dat?

Virginia Polytechnic Institute and State University

5. Begin 2007 lanceert computergigant Apple de iPhone. De smartphone wordt onmiddellijk een succes. Hoeveel van die eerste generatie iPhones gingen er uiteindelijk over de toonbank?

Ruim 6 miljoen euro

6. Deze Russische oud-president is in april 2007 overleden. In eigen land staat hij vooral bekend als “de sloper van de Sovjet-Unie”. Wie staat hier te grappen met Bill Clinton?

Boris Jeltsin

7. Om in dezelfde sfeer te blijven: begin 2007 ontstaat er een rel tussen Groot-Brittannië en Rusland nadat de als Brit genaturaliseerde Russische dissident Aleksander Litvinenko vergiftigd wordt. Waarmee werd hij vergiftigd?

Polonium

8. Op 7 augustus 2007 dient de Congolese student Mbutu Monondo Bienvenue een klacht in over een racistisch stripverhaal. Over welk stripverhaal gaat het?

Kuifje in Afrika - Kuifje

9. Eind augustus 2007 trekt het Britse leger zich definitief terug uit Noord-Ierland. Hoeveel jaar waren de Britse troepen daar aanwezig?

38 jaar

10. 2007 is het jaar van het nieuwsproject. Sindsdien werkt alles digitaal en werken alle VRT-media samen. Wat is het technologische hart van de nieuwsuitzendingen?

Media Management (MeMa)

2008

1. Barack Obama wordt de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Met welke catchy slogan haalt hij het hoogste Amerikaanse ambt binnen?

Yes we can!

2. Loft van Erik Van Looy wordt in 2008 de best bekeken Belgische film aller tijden. Welke film van Stijn Coninx was tot dan 19 jaar lang de recordhouder?

Koko Flanel

3. Zes jaar lang werd de Frans-Columbiaanse politica Ingrid Betancourt gegijzeld in de jungle, maar in 2008 wordt ze vrijgelaten. Welke guerrillabeweging hield haar al die tijd vast?

FARC

4. De val van Lehman Brothers is het begin van de kredietcrisis. Op 15 september 2008 vraagt het bedrijf bescherming van zijn schuldeisers aan. Hoe wordt die actie genoemd in de VS?

Chapter 11

5. In maart 2008 is Hugo Claus overleden. Iedereen heeft wel ergens “Het verdriet van België” in de kast liggen, maar welke van onderstaande boeken is niet van de hand van de schrijver?

De meisjes van Jesses

6. Eind 2008 is de legendarische pin-upgirl Bettie Page overleden. Wie van deze drie vrouwen is de echte Bettie Page?

Foto 2

7. In 2008 roept Kosovo de onafhankelijkheid uit en scheurt zich af van Servië. Welke stad is uiteindelijk de hoofdstad van het landje geworden?

Pristina

8. “Grootste omwentelingen” in Cuba in 2008. Fidel Castro, de immer sigaarrokende president van het eiland, geeft de scepter door aan zijn broer. Hoe heet die broer eigenlijk voluit?

Raúl Modesto Castro Ruz

9. Een gruwelverhaal uit Oostenrijk. Josef Fritzl blijkt 24 jaar lang zijn dochter te hebben opgesloten en misbruikt. Ze baarde zeven kinderen van hem, van wie er een overleed. Waardoor is Fritzl uiteindelijk tegen de lamp gelopen?

Een van de kinderen werd ernstig ziek en moest naar het ziekenhuis. De artsen ontdekten dat het kind nergens was ingeschreven en sloegen zo alarm.

10. Waarom is vrtnieuws.net in 2008 veranderd van naam in deredactie.be?

De nieuwe naam geeft weer dat alles op de site van de eengemaakte nieuwsdienst komt.

2009

1. De Antwerpenaar stemt in 2009 het BAM-tracé van de Oosterweelverbinding weg in een referendum. Wat was de naam ook weer van de brug die er daardoor niet komt.

Lange wapperbrug

2. Deze regisseur wordt in 2009 in Zwitserland opgepakt voor een zedenzaak uit de jaren 70. U kent hem wellicht van zijn verfilming van Oliver Twist en zijn Oscarwinnende The Pianist. Over welke regisseur van het witte doek hebben we het?

Roman Polanski

3. Dit stadje in centraal-Italië wordt in de nacht van 5 op 6 april 2009 getroffen door een vernietigende aardbeving. Er vallen bijna 300 doden. Wat is de naam van dat stadje ook weer?

L'Aquila

4. In januari 2009 pleegt Kim De Gelder een steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. Toen hij nog niet gevat was, werd in zijn signalement vermeld dat hij verkleed was als een filmfiguur, iets wat achteraf niet bleek te kloppen. Welke filmfiguur?

The Joker uit Batman

5. Welke pater uit Tremelo is in 2009 door paus Benedictus XVI heilig verklaard? Hij is vooral bekend voor zijn werk met leprapatiënten op het eiland Molokai.

Pater Damiaan

6. Dé Vlaamse film van 2009 is wellicht "De helaasheid der dingen", naar de gelijknamig semi-autobiografische roman van Dimitri Verhulst. Centraal staat de jeugd van de schrijver Gunther. Welke jonge acteur nam de rol van de 13-jarige Gunther op zich?

Kenneth Vanbaeden

7. Herman Van Rompuy wordt de eerste president van Europa, al is dat eigenlijk niet de echte naam van zijn functie. Wat is Van Rompuy dan wel?

Voorzitter van de Europese Raad

8. De NASA ontdekt in november 2009 water op de Maan. In welke aggregatietoestand bevond dat water zich toen het gevonden werd?

Vast (ijs)

9. Aan Koninginnedag in Nederland komt in 2009 abrupt een einde als een zwarte auto ei zo na de koninklijke familie ramt. Wat bezielde de man achteraf?

Hij is overleden voor hij kon worden ondervraagd

10. In 2008 wordt de videozone een volwaardig deel van deredactie.be. In deze journaalreportage passeren enkele video’s uit de rubriek “Ook dat nog” de revue, waaronder een video over een Chinese boer met robots. Hoeveel robots heeft deze boer?

32

2010

1. In april 2010 is het olieboorplatform Deepwater Horizon ontploft in de Golf van Mexico. De olie lekt maandenlang in zee en veroorzaakt de grootste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hoelang duurt het uiteindelijk vooraleer het lek volledig gedicht is?

Ruim 5 maanden

2. Eind 2010 zit de controversiële Italiaanse premier Silvio Berlusconi in nauwe schoentjes door het 17-jarige meisje Ruby. Ruby werd van diefstal beschuldigd en moest volgens Berlusconi worden vrijgelaten, omdat ze de kleindochter was van een intussen afgezet Noord-Afrikaans staatshoofd. Welk staatshoofd?

De Egyptische president Hosni Moebarak

3. In februari 2010 botsen in volle spits in Buizingen twee treinen op elkaar. In de nasleep van het dodelijke ongeval wordt beslist om een automatisch remsysteem voor treinen versneld in te voeren. Hoe wordt dat systeem genoemd?

European Rail Traffic Management System

4. In december 2010 steekt de Tunesische straathandelaar Mohammed Bouazizi zichzelf in brand en start daarmee onbewust de Arabische Lente. De revolutie tegen president Ben Ali in Tunesië is genoemd naar de nationale bloem van het land. Welke bloem?

Jasmijn

5. Dankzij “Me and my guitar” van Tom Dice, haalt België voor het eerst sinds de invoering van de voorrondes, de finale van het Eurovisiesongfestival. Achteraf zal blijken dat Tom Dice zelfs eerste werd in zijn halve finale. Op welke plaats is hij uiteindelijk gestrand?

Op de zesde plaats

6. In 2010 opent de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, met veel vuurwerk en feestgedruis de deuren in de Verenigde Arabische Emiraten, maar in welk emiraat staat dat gebouw?

Dubai

7. Begin 2010 verwoest een aardbeving een groot deel van het eiland Haïti. Welke omstreden ex-dictator keert onverwacht terug en stelt zich prompt kandidaat voor de daaropvolgende presidentsverkiezingen?

Baby Doc

8. De IJslandse vulkaan met de bijna onuitspreekbare naam Eyjafjallajökull, gooit letterlijk en figuurlijk roet in het eten voor iedereen die in maart 2010 het vliegtuig wil nemen. Wat wil Eyjafjallajökull eigenlijk zeggen in het IJslands?

Eilandbergengletsjer

9. Tientallen mensen worden vertrappeld op een dancefestival in de Duitse stad Duisburg. Wat is de naam van dit festival ook weer?

Love Parade

10. In 2010 wordt de 100 miljoenste video afgespeeld op deredactie.be. De best bekeken video op dat moment was een filmpje over Abu Imran van Sharia4Belgium. Onder welke naam is deze man beter bekend?

Fouad Belkacem

2011

1. Amerikaanse speciale eenheden slagen er in 2011 in om Osama bin Laden uit te schakelen. De operatie werd live gevolgd vanuit een kamer in het Witte Huis. De foto daarvan ging al snel de wereld rond. Hoe heet deze kamer?

Situation Room

2. De flamboyante Libische kolonel Khaddafi wordt in 2011 van de macht verdreven en wordt uiteindelijk gedood in zijn geboortestad. De “Broeder leider” hield er een opvallende levensstijl op na. Welk weetje over hem klopt niet?

Khaddafi had een bizarre voorliefde voor het Brabants trekpaard

3. Een sterke opener van "Man bijt hond" op 14 december 2011: enkel sfeerbeelden met muziek van Gary Jules. Wat was de aanleiding van deze montage?

Een aanslag op de kerstmarkt van Luik

4. “Geliefde Leider” Kim Jong-il regeerde 17 jaar lang met ijzeren vuist over de communistische staat, maar overlijdt in december 2011. Op het internet wordt dan al een tijdje op originele wijze de draak gestoken met de vaak wereldvreemde propagandafoto’s van de Noord-Koreaanse leider. Wat doet hij op die foto’s?

Kim Jong-il kijkt naar de dingen

5. Voor de film "Rundskop" komt acteur Matthias Schoenaerts niet alleen 27 kilo bij, hij volgt ook een heus taalbad. Welk Limburgs dialect domineert de film van Michaël R. Roskam?

Truierlands

6. In maart 2011 slaat het noodlot toe in Japan. Het land wordt getroffen door een zeebeving en een daaropvolgende tsunami. De kerncentrale van Fukushima blijkt onvoldoende beschermd tegen de vloedgolf met een kernramp tot gevolg. Wat is de naam van de uitbater van de kerncentrale?

TEPCO

7. In de zomer van 2011 wordt Noorwegen opgeschrikt door een bomaanslag en een daaropvolgend bloedbad op een jeugdkamp op een eiland. Wat was de naam van dat eiland?

Utøya

8. Na de langste formatie in de geschiedenis van ons land ziet in december 2011 Di Rupo I het levenslicht. Hoeveel dagen hadden de politici nodig om het eens te worden?

540 dagen

9. Een erg zware storm treft het Pukkelpopfestival in Kiewit. Er vallen verschillende doden. Welke groep stond er op het hoofdpodium toen de storm keihard toesloeg?

Skunk Anansie

10. Welke sympathieke VRT-collega stelt hier de videozone-app voor? U kende hem tot voor kort alleen van de radio, maar hij maakt tegenwoordig ook reportages voor Het journaal.

Kevin Major

2012

1. In het voorjaar van 2012 ligt het openbaar vervoer in de hoofdstad een kleine week volledig stil. Metro’s, trams en bussen reden niet of nauwelijks uit. Weet u nog waarom?

Een staking nadat een controleur was doodgeslagen

2. Volgens doemdenkers vergaat aan het einde van 2012 de wereld. Ze baseren zich voor die voorspelling op de Mayakalender. Weet u nog op welke dag er uiteindelijk helemaal niets gebeurde?

21 december

3. De kapitein van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia wordt na de dodelijke scheepsramp verguisd. Waarom was dat?

Hij heeft het schip als een van de eersten verlaten

4. Eind 2012 wordt het nieuws gedomineerd door de falende Fyra. Vanaf de eerste dag loopt het al fout met de hogesnelheidstrein. Welke fabrikant stuurt uiteindelijk tientallen technici naar de Lage Landen die tevergeefs proberen de problemen op te lossen?

AnsaldoBreda

5. In de zomer van 2012 maakt het CERN bekend dat het Higgsboson-deeltje gevonden is. Dat deeltje is van fundamenteel belang, want met dat deeltje staat of valt het standaardmodel van de deeltjesfysica. Hoe wordt dat Higgsboson nog genoemd?

Het Godsdeeltje

6. In oktober is bekendgemaakt dat de Ford-fabriek in Genk de deuren sluit. Welke Europese Ford-topman wordt door de vakbonden een lafaard genoemd, omdat hij zelf dat nieuws niet “durft” mee te delen?

Stephen Odell

7. In februari 2012 komt de Nederlandse prins Johan Friso onder een lawine terecht in het Oostenrijkse Lech. Hij ligt sindsdien in een coma. In welke stad staat het ziekenhuis waar de prins verzorgd wordt?

Londen

8. Een Facebookfeestje loopt volledig uit de hand in Haren in Nederland. Duizenden jongeren komen uiteindelijk opdagen en veroorzaken voor honderdduizenden euro aan schade. Naar welke film wordt vaak verwezen bij dit evenement?

"Project X"

9. Filmmaker James Cameron haalt de wereldpers door met een duikboot af te dalen tot op de bodem van de Marianentrog, de diepst bekende plek in de oceaan. Hoe diep is de filmmaker uiteindelijk gegaan?

Bijna 11.000 meter diep

10. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zet deredactie.be zwaar in op een participatief project. De surfer kiest zelf de thema’s van de verkiezingen via De Vragende Partij. Hoeveel verschillende vragen zijn zo uiteindelijk op onze redactie beland?

11.981 vragen