"Extra maatregelen voor 10 Miles na Boston"

Antwerpen neemt extra veiligheidsmaatregelen tijdens de 10 Miles, een loopwedstrijd in de stad die zondag zal plaatsvinden. Aanleiding voor de extra maatregelen is de aanslag aan de eindmeet van de marathon in Boston. Voor de start van de 10 Miles zal een minuut stilte gehouden worden uit respect voor de slachtoffers in Boston.
De opbouw van de 10 Miles is al aan de gang.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft vanochtend samengezeten met de politie over de veiligheid van het evenement. Op dit moment wordt al druk gewerkt aan de opbouw van de start- en de finishplaats van de wedstrijd.

Volgens De Wever was de veiligheid van het evenement al een prioriteit en waren al goede maatregelen uitgewerkt. Toch zijn de bomaanslagen in Boston de aanleiding om extra maatregelen te nemen, zegt hij.

"We zullen enkele evidente voorzorgsmaatregelen nemen. Zo zullen we ervoor zorgen dat alle vuilnisbakken worden leeggemaakt, dat er niks kan worden achtergelaten. Er zal ook een dreigingsanalyse gevraagd worden aan de federale diensten, specifiek voor zondag. Uit een eerste contact met die diensten blijkt dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat er iets zou gaan gebeuren", zegt De Wever.

Voor de start van de wedstrijd 10 Miles & Marathon zal er een minuut stilte gehouden worden voor de slachtoffers die gevallen zijn bij de aanslagen in Boston. "De organisatie van de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon en de stad Antwerpen betuigen hun medeleven aan iedereen die slachtoffer is geworden van de tragische gebeurtenissen op de Boston Marathon maandag", is te lezen op de site van de wedstrijd.