"Mont Blanc" geselecteerd voor kortfilmcompetitie Cannes

"Mont Blanc" van de Belgische regisseur Gilles Coulier is geselecteerd voor de officiële kortfilmcompetitie van het Filmfestival van Cannes (15-26 mei). In 2010 werd zijn korte film "IJsland" ook al geselecteerd voor de Cinéfondation.
BELGA/VAF

De film werd samen met negen andere korte films gekozen uit zo'n 3.500 inzendingen en maakt kans op de Palme d'Or voor Beste Kortfilm. De jury van de kortfilmcompetitie bestaat uit vijf prominente figuren uit de filmwereld en wordt dit jaar voorgezeten door Jane Campion ("The piano").

"Het nieuws kwam dit jaar erg laat", zegt een enthousiaste Gilles Coulier (foto). "Ik werd vandaag plots opgebeld, terwijl filmmakers doorgaans al vroeger op het jaar op de hoogte gebracht worden van een selectie. Het was dus een erg grote verrassing en ik ben dan ook enorm tevreden."

"Mont Blanc" vertelt het verhaal van een vader en een zoon die samen een laatste reis naar de bergen ondernemen wanneer de 80-jarige vader terminaal ziek blijkt te zijn. Al snel wordt de getroebleerde relatie tussen twee mannen die elkaar niet begrijpen, blootgelegd. Jean-Pierre Lauwers en Wim Willaert spelen de hoofdrollen.

Dirk Impens van het productiehuis Menuet produceerde de film. Hij kon een beroep doen op de VAF Wildcard die Coulier in 2009 won met "IJsland", goed voor een startbudget van 60.000 euro. Coulier kon ook rekenen op de coaching van regisseur Felix van Groeningen.