Boston: wie was die man op het dak?

Er zijn tot dusver honderden foto's genomen aan de finishlijn van de marathon van Boston. En een ervan intrigeert heel veel mensen. Naast de explosie zelf, toont de foto ook een onbekende man die vanop een appartementsgebouw toekijkt op de chaos onder hem.

Een van de vele honderden genomen foto's aan de finishlijn in Boston staat in het middelpunt van de belangstelling. In eerste instantie gaat de aandacht uit naar de explosie zelf, die duidelijk te zien is in het centrum van de afbeelding. Maar wie goed kijkt ziet linksboven, op het dak van een appartementsgebouw, een man staan die toekijkt op de gebeurtenissen onder hem. De parodie-account van zanger Frank Ocean verspreidde de foto op Twitter, met de volgende boodschap: "wie is die man op het dak?"

Lang duurde het niet voor de woorden "Boston Marathon roof" trending werden op Twitter. "Wie is die man? Hij lijkt niet te reageren op de ontploffingen", schrijft iemand. "Dat is een van de akeligste dingen die ik ooit heb gezien", is nog een andere reactie. Veel andere mensen vragen zich dan weer af waarom de media er onvoldoende aandacht aan besteden en waarom de politie er geen onderzoek naar voert.

Dat laatste gaat er misschien nog van komen, want de politie van Boston heeft gevraagd hen alle foto's van de finishlijn te bezorgen. Mogelijk dat zij het antwoord kunnen geven op de veelgestelde vraag.