Computerstoring verlamt American Airlines

In de Verenigde Staten worden alle vliegtuigen van American Airlines voorlopig aan de grond gehouden. Oorzaak is een storing in het computersysteem dat de reserveringen bijhoudt.
AP2013

American is een van de grote maatschappijen in de VS en dus is een groot deel van het luchtvaartverkeer er gehinderd. Tot nu toe zijn al meer dan 900 vluchten aan de grond gehouden. Duizenden passagiers zitten vast op de luchthavens.

American belooft om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en dan weer te gaan vliegen. Er zou ook een compensatie komen voor de gestrande reizigers. Vorig jaar was er al een gelijkaardig probleem met rivaal United Airlines. Dat heeft toen enkele dagen geduurd.

De storing komt erg ongelegen. AMR, de holding boven American, is net klaar om uit een gerechtelijk akkoord te stappen en te fuseren met US Airways.