De 78-jarige loper die viel, maar alsnog over de aankomstlijn liep

Fotograaf John Tlumacki van de lokale krant Boston Globe maakte dé foto van de aanslagen in Boston: de 78-jarige Bill Iffrig die op de grond gevallen is door de explosie. En met enige hulp liep hij alsnog over de aankomstlijn.

Hoe een foto een gebeurtenis zo treffend kan vatten, zo klinkt het in de media wereldwijd en op sociaalnetwerksites.

"De explosie gebeurde op slechts anderhalve meter van mij", vertelt Bill Iffrig, die voor de derde keer deelnam aan de marathon van Boston. "Het was oorverdovend. Mijn benen werden als noedels en ik viel. Ik ben niet echt bewusteloos geweest, maar het duurde even voor ik doorhad wat er gebeurd was. Ik zag witte rook en, denk ik, een stuk van een bom vlak naast mij."

Iffrig viel zo'n vier meter voor de aankomstlijn. Iemand, een medewerker van de marathon-organisatie, heeft hem recht geholpen en hielp hem over de aankomstlijn. "Als je bijna 42 kilometer gelopen hebt, wil je niet stoppen zo dicht bij de aankomst." Hij liep de marathon in een tijd van 4 uur, 3 minuten en 47 seconden. Nadat hij over de aankomstlijn was gekomen, heeft hij nog een kilometer gewandeld naar zijn hotel.

Iffrig heeft al zo'n 40 marathons gelopen. "En dat zal ik blijven doen", besluit hij.