ING brengt Amerikaanse dochters naar de beurs

De Nederlandse bankgroep ING wil het Amerikaanse filiaal naar de beurs brengen. Dat is een voorwaarde voor eerdere staatssteun die de Europese Commissie had bedongen.

In een eerste fase zou 25% van de aandelen naar de beurs van New York worden gebracht. Dat zou ING ongeveer 1,1 miljard euro opleveren. De prijs van de aandelen zou ergens tussen de 21 en 24 dollar per stuk liggen.

Na de beursgang zou ING nog de overige 75% van de aandelen bezitten, maar op termijn zouden die ook van de hand worden gedaan. ING US zal dan worden omgedoopt tot Voya.

Eerder was aangekondigd dat ING ook de Amerikaanse verzekeringstak naar de beurs zou brengen. ING moet van de EU die twee onderdelen verkopen als voorwaarde voor staatssteun die de bank kreeg tijdens de financiële crisis.