Iran getroffen door zware aardbeving

Iran is opgeschud door een aardbeving met een kracht van 7,8. Er heerst nog onduidelijkheid over het aantal doden. Een lokaal tv-station maakte aanvankelijk melding van veertig doden, maar het Iraanse crisiscentrum heeft die berichten ontkracht. In buurland Pakistan zou er intussen sprake zijn van zeker 34 doden.
AP2013
Na de aardbeving werden in Pakistan gebouwen ontruimd.

Het epicentrum lag op 86 kilometer van de stad Khash, niet ver van de grens met Pakistan. Het gaat om een uitzonderlijk krachtige aardbeving, de zwaarste in veertig jaar tijd in Iran. Door de aardschok zijn de communicatielijnen met de regio uitgevallen. De beving reikte tot in New Delhi en Bahrein. Ook in Dubai waren de schokken te voelen. Daar werden gebouwen ontruimd en renden mensen in paniek de straat op.

In Iran werd gevreesd voor heel wat slachtoffers. De lokale tv had het aanvankelijk over zeker veertig doden. Het nationale crisiscentrum heeft die berichten ontkracht en gemeld dat er in Iran geen dodelijke slachtoffers gevallen zijn. In buurland Pakistan zouden door de beving zeker 34 mensen om het leven zijn gekomen.

Vorige week nog werd Iran getroffen door een aardbeving met een magnitude van 6,1. Die maakte toen 37 dodelijke slachtoffers en 850 mensen raakten gewond.