Will Ferdy ontvangt Golden Lifetime Award

Will Ferdy (86) wint dit jaar de jaarlijkse Golden Lifetime Award voor het Nederlandstalige lied. Er wordt deze keer ook een postume award toegekend aan Louis Neefs. De prijs bekroont Nederlandstalige artiesten die hun stempel gedrukt hebben op meer dan 40 jaar Nederlandstalige muziekgeschiedenis in Vlaanderen.

De prijs is een initiatief van een aantal figuren uit de showbusiness en wordt georganiseerd met de steun van de stad Aarschot. Ro Burms is voorzitter van het Awardscomité en Michel Follet peter.

Will Ferdy, die al een carrière van 65 jaar heeft, ontvangt de prijs op woensdag 24 april in Aarschot. Tijdens deze plechtigheid zal Will Ferdy ook optreden. Conny Neefs en Hugo Symons brengen een eerbetoon aan Louis Neefs.

Ferdy is bekend van nummers als "Christine" en "Ziede gij me gere". In 1970 outte hij zich als eerste Vlaamse zanger als homoseksueel. In 2001 kreeg hij een plaats in de Eregalerij van Radio 2 voor een leven vol muziek. Begin dit jaar kondigde hij aan dat hij eind juni 2014 definitief stopt met optreden.

Vroegere laureaten zijn Eddy Wally, Jo Vally, Willy Sommers, Will Tura, Rob De Nijs, Willeke Alberti en Nicole & Hugo.