"Family guy"-aflevering offline na aanslag Boston

Fox heeft een aflevering van de animatieserie "Family guy" offline gehaald, nadat grappenmakers twee scenes van de animatieserie zo hadden gemonteerd, dat het leek alsof het hoofdpersonage de aanslag in Boston pleegde.

"Family guy" is een Amerikaanse droge, absurde animatieserie. Iedere aflevering is een aaneenschakeling van grappen, vaak in de vorm van flashback, die niets met de eigenlijke plot te maken hebben. Hoofdrolspeler van de serie is de onintelligente en vaak roekeloze huisvader Peter Griffin.

In de aflevering "Turban Cowboy" is te zien hoe Peter in zo'n flashback met zijn auto de marathon van Boston wint door verschillende deelnemers dood te rijden. Later in dezelfde aflevering krijgt Peter van een extremist een gsm, belt ermee en doet daarmee onbewust verschillende bommen afgaan.

Enkele grappenmakers hebben beide clips, die - behalve dat ze uit dezelfde aflevering komen - niets met elkaar te maken hebben, aan elkaar gemonteerd. Hierdoor lijkt het dat Peter de aanslagen in Boston georkestreerd heeft.

Fox heeft intussen de aflevering offline gehaald. Seth MacFarlane, de bedenker van "Family guy", die tevens ook een groot deel van de stemmen voor zijn rekening neemt, noemt de valse montage op microblogsite Twitter "weerzinwekkend".

Het fragment waar Peter de marathon wint door met de auto over iedereen te rijden:

De valse montage waaruit zou moeten blijken dat Peter de bommen bij de marathon van Boston doet afgaan: