"Televisiekijken hoeft niet duurder te worden"

"Televisiekijken hoeft niet duurder te worden." Dat staat te lezen in een gemeenschappelijk persbericht van de commerciële omroepen VMMa (VTM, 2BE) en SBS (Vier, Vijf). Mensen die reclameblokken niet willen doorspoelen, zouden volgens hen een goedkopere digicorder moeten kunnen krijgen. Voor mensen die reclame wel willen doorspoelen, blijft dan alles zoals het is.

"Na de berichtgeving van gisteren over de hoorzitting in het parlement over uitgesteld kijken, benadrukken VMMa en SBS dat televisiekijken niet duurder hoeft te worden", laten de twee commerciële tv-zenders vandaag weten in een aanvullend persbericht.

Tijdens de hoorzitting gisteren in het Vlaams Parlement met de CEO's van de mediagroepen, leek de conclusie dat reclameblokken doorspoelen bij een opgenomen televisieprogramma op termijn betalend zou worden.

De commerciële omroepen benadrukken nu in een gezamenlijk persbericht dat ze televisiekijken in Vlaanderen niet duurder willen maken. "Het voorstel van de commerciële zenders is juist om kijkers een goedkoper alternatief aan te bieden", zo klinkt het.

Mensen zouden volgens VMMa en SBS de optie moeten krijgen om een digicorder te nemen waarbij je reclame niet meer kan doorspoelen. Hiervoor zouden ze dan minder betalen. Voor mensen die wel hun reclame willen blijven doorspoelen, zou alles bij het oude blijven.