“Tolvignet voor Belgen in Zeeuws-Vlaanderen”

De Nederlandse partij GroenLinks stelt voor een tolvignet in te voeren voor Belgische automobilisten in Zeeuws-Vlaanderen. Het is een reactie op het Belgische idee om buitenlanders ook tol te laten betalen.

Vanaf 2016 zullen buitenlanders over een tolvignet moeten beschikken voor ritten door ons land. Ook Zeeuws-Vlamingen zullen dus moeten betalen als zij gebruik willen maken van de Westerscheldetunnel richting Nederland en de Belgische wegen. Maar volgens de Nederlandse automobilistenbond worden zo de mensen getroffen die dagelijks voor hun werk naar België gaan.

De fractie van GroenLinks in de Nederlandse provincie Zeeland stelt nu voor een soortgelijke heffing in te voeren om het geld op die manier terug te verdienen. Belgen zouden dan tol betalen voor ritten door Zeeuws-Vlaanderen.