"Wij zijn niet gecontacteerd om mee te werken"

Kristof Demasure, woordvoerder van SBS Belgium, de omroep boven zenders Vier en Vijf, reageert in De Tijd op het nieuwe programma dat Eén en VTM samen zullen maken. "Wij zijn niet gecontacteerd om mee te werken", klinkt het.
Op 17 september 2012 ging de zender Vier van start.

Vanmorgen raakte het nieuws bekend dat Eén en VTM samen aan een televisieprogramma werken. Daarin zullen Koen Wauters en Tom Waes elkaar uitdagen met opdrachten die ze tot een goed einde moeten brengen.

"Wij stellen vast dat Eén en VTM voor het eerst in 24 jaar samen een programmareeks willen produceren. Dat dit net in het lanceringsjaar van Vier gebeurt, zal wellicht toeval zijn", reageert SBS-woordvoerder Kristof Demasure op de website van De Tijd.

"Wij stellen ook vast hoe Eén- en VTM-gezichten tegenwoordig constant van de ene zender naar de andere switchen, en dat VRT-gezichten met heel veel moeite naar ons komen. Zelfs niet voor een superpopulair programma als "De slimste mens"", klinkt het ook.

Volgens Demasure kunnen er dan ook "ongetwijfeld pertinente vragen gesteld worden over de exclusieve krachtenbundeling van de openbare omroep en de commerciële marktleider".

VTM-woordvoerster Sara Vercauteren laat op de website van De Tijd weten dat "Tom Waes en Koen Wauters zelf bij beide zenders met het voorstel zijn gaan aankloppen". "En het leek iedereen gewoon een heel goed idee", zegt ze. Dat vertelde ook Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, vanmiddag al in "Het Journaal".