Acteur Richard LeParmentier is overleden

De Amerikaanse acteur Richard LeParmentier is op 66-jarige leeftijd overleden. LeParmentier is vooral bekend van zijn rol van admiraal Motti in de eerste "Star wars" uit 1977. Motti wordt door Darth Vader vermoord.
AP2013

Richard LeParmentier is in Amerika geboren, maar woonde jarenlang in Engeland. Hij werkte mee aan meer dan 50 films en tv-programma's en kwam ook aan de kost als stemacteur in reclamevideo's en videogames.

Richard LeParmentier was ook te zien in de films "Rollerball", "Octopussy" en "Who framed Roger Rabbit". Door zijn rol in de eerste "Star wars", later omgedoopt tot "Star wars episode IV: A new hope", was hij een graag geziene gast op sf-conventies.

In "Superman II" acteerde LeParmentier aan de zijde van zijn toenmalige vrouw, de Britse actrice Sarah Douglas. Hij is onverwacht overleden tijdens een bezoek aan zijn kinderen in Austin, Texas.