De zoektocht naar reddende engel sergeant Tyler

Nu de gewonde slachtoffers van de dubbele explosie in Boston herstellen in ziekenhuizen, zijn sommigen op zoek naar hun redders. Een van hen heeft de naam van haar redder doorgespeeld aan het ziekenhuispersoneel. Die hebben nu een mededeling verspreid dat "een zekere sergeant Tyler zich moet melden."

De identiteit van de vrouw in het ziekenhuis is niet bekendgemaakt, maar wat vaststaat is dat ze naarstig op zoek is naar de man die haar leven heeft gered. "Hij heeft haar op straat gevonden en in zijn armen in veiligheid gebracht", doet ziekenhuiswoordvoerster Brook Tyson Hynes het verhaal van de patiënte op een persconferentie. "Ze is er rotsvast van overtuigd dat de man, die luistert naar de naam sergeant Tyler, haar leven heeft gered."

Over veel meer informatie beschikt de patiënte niet. "Hij zei dat hij sergeant Tyler heette en een gewezen marinier was. Ook heeft ze op zijn linkerarm een litteken gezien", vertelt de woordvoerster. "Hij sprak haar ook moed in, want hij zei haar dat het wel goed zou komen en dat de wonde op haar been later zal lijken op zijn eigen litteken."

Woordvoerster Tyson Hynes hoopt dan ook dat de gezochte redder in nood snel van zich laat horen. "Ze wil jou snel in persoon bedanken voor alles wat je voor haar hebt gedaan. Het zal haar ook zowel helpen in haar verwerkingsproces en bij haar genezing."

2013 A

Het verhaal van de marathonloper op de grond kon u gisteren al lezen, maar nu is er ook meer bekend over een van de drie agenten op de nu al iconische foto.De agent uiterst rechts op de foto is Javier Pagan. Hij werkt al 12 jaar voor de politie van Boston en in die periode was hij vaak het verbindingsstuk tussen de politie en de lokale holebigemeenschap Boston Pride.

Die groep wil van de viraliteit van de  foto gebruikmaken om "hun" agent te eren. "Hij stond op korte afstand van de plaats van de eerste explosie. Daarna heeft hij met gevaar voor eigen leven zoveel mogelijk mensen geholpen. Hij heeft een fenomenale prestatie geleverd. Dankjewel Javier, voor alles wat je hebt betekend", luidt het in een mededeling.