De zoete smaak van een ontslagbrief

Chris Holmes heeft zonder twijfel de origineelste ontslagbrief ooit geschreven, al is geschreven misschien niet meteen het correcte woord. De 31-jarige Brit bakte een cake en maakte op die lekkernij zijn plannen kenbaar. Zijn recente vaderschap en zijn voorliefde voor het bakken gaven de doorslag.

Drie jaar al slaagde Holmes erin om zijn job van douanier op de luchthaven te combineren met die van bakker in zijn eigen bakkerij. Cakes bakken deed hij vooral 's avonds en tijdens het weekend, maar sinds hij vader is geworden van de vijf weken oude Ben, werd die combinatie hem te zwaar. En dus besliste hij om na vier jaar afscheid te nemen van de luchthaven. En hij deed dat op een heel bijzondere wijze.

Zonder medeweten van zijn eigen vrouw bakte hij een cake waarop hij zijn eigen ontslagtekst plaatste. Een karwei dat ettelijke uren in beslag heeft genomen. "Als mijn zoon dit verhaal later hoort, dan hoop ik dat hij zich realiseert dat geen enkele droom onrealistisch is. Hij moet zijn dromen kunnen najagen", zegt vader Chris tegen ABC News.

De manier waarop hij zelf zijn bakkersdroom najaagt, is hoe dan ook opmerkelijk. Alvorens hij met zijn cake naar de luchthaven trok, liet hij de lekkernij fotograferen door zijn schoonbroer. Die zette de foto meteen op Twitter en op die manier kwam de cake op tal van blogs en nieuwssites terecht.

Op de cake staat te lezen dat Holmes voluit kiest voor zijn hobby en zijn gezin. "Ik wens de luchthaven en mijn collega's het allerbeste voor de toekomst." Ook maakt hij subtiel reclame voor zijn eigen bakkerij. "En mocht deze cake in de smaak vallen, dan kunnen jullie altijd terecht bij mrcake.co.uk"

lees ook