Freyne voorgedragen als eerste procureur Halle-Vilvoorde

De Hoge Raad voor Justitie (HRJ) draagt Thierry Freyne voor om de eerste procureur te worden van Halle-Vilvoorde. Dat melt De Tijd en staat ook te lezen op de website van de Hoge Raad voor Justitie. Freyne is nu directeur van het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV), maar raakte bekend als de onderzoeksrechter die de moordenaars van de in Lot neergeschoten politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen arresteerde.

Het nieuwe parket van Halle-Vilvoorde is in het leven geroepen bij de hervorming van het gerechtelijk arrondissement Brussel, een onderdeel van het communautaire akkoord. Naast het parket van Brussel, bevoegd voor het Brussels Gewest, komt er een parket in Asse, waar de procureur van Halle-Vilvoorde zijn standplaats zal hebben.

Voor zijn huidige functie bij het COIV was Freyne advocaat-generaal bij het Brusselse hof van beroep en daarvoor onderzoeksrechter in Brussel. De HRJ droeg eerder Jean-Marc Meilleur al voor als nieuwe procureur van Brussel.