Jan Decleir in Nederlandse familiefilm "Finn"

Jan Decleir vertolkt de rol van opa Luuk in de Nederlandse kerstfilm "Finn" van regisseur Frans Weisz. De hoofdrol van de 9-jarige Finn wordt vertolkt door de jonge Nederlander Mels van der Hoeven. Daan Schuurmans en Hanna Verboom hebben ook een rol gekregen.

De Nederlandse "Finn" vertelt het verhaal van de gelijknamige jongen die graag muziek maakt. Zijn vader wil echter dat hij net als alle andere jongetjes gaat voetballen.

Jan Decleir vertolkt de grootvader van de debuterende hoofdrolspeler Mels Van der Hoeven. Daan Schuurmans speelt de vader van de jonge Finn en Hanna Verboom kruipt in de huis van de lerares van Finn.

Voor de 74-jarige Franz Weisz is "Finn" de eerste familiefilm. "Ik heb altijd al een film willen maken waarbij iedereen na afloop met een gevoel van blijdschap naar huis gaat", "zegt de maker van onder meer "Rooie Sien", "Leedvermaak" en "Hoogste tijd".