Kostuums van rock- en popsterren te zien in Brussel

Muziek- en modeliefhebbers kunnen van 8 tot 19 mei kostuums van supersterren en muzieklegendes van dichtbij bewonderen in "Hard Rock couture", een memorabiliatentoonstelling in het Brusselse muziekinstrumentenmuseum.

"De rock-'n roll-explosie van de jaren vijftig heeft niet alleen een revolutie in de muziekwereld, maar ook in de modewereld teweeggebracht", luidt het in een persbericht. "De outfits van rock- en popsterren hebben de modewereld enorm beïnvloed."

"Hard Rock couture", een initiatief van Hard Rock Café, toont enkele van de meest verbazingwekkende, wilde en historische kostuums uit de Hard Rock-collectie. Zo is het iconische gouden korset te zien, ontworpen door Jean Paul Gaultier, dat Madonna droeg voor "Like a virgin" tijdens haar "Blonde ambition"-tour in 1990 (foto boven).

Daarnaast kunnen bezoekers de rode lederen vest van Michael Jackson uit de videoclip van "Beat it" bewonderen (foto in tekst) en de outfit van Freddy Mercury tijdens de "Jazz tour" van Queen in 1978. Bovendien bevinden zich in de tentoonstelling kostuums van hedendaagse wereldsterren zoals Lady Gaga, The Killers, Shakira en Katy Perry.

"We hebben twee jaar lang in onze verzameling van meer dan 77.000 stuks gegraven om een collectie samen te stellen die onze klanten zal betoveren", zegt Jeff Nolan, Hard Rock-historicus en curator van de tentoonstelling. "De collectie toont een uniek deel van de muziekgeschiedenis en geeft muziek- en modefans de kans dit verhaal van dichtbij te ontdekken."

De tentoonstelling is gratis voor het publiek en loopt van 8 tot 19 mei in het muziekinstrumentenmuseum in Brussel.