Morgen herdenking slachtoffers Boston

Morgen is er een herdenkingsplechtigheid gepland voor de slachtoffers van de dubbele bomaanslag in Boston. Er raken intussen ook meer details bekend over de drie dodelijke slachtoffers. Het gaat om een Chinese vrouw, een restaurantmedewerkster en een 8-jarige jongen.
AP2013

De Amerikaanse president Barack Obama trekt morgen naar Boston voor een religieuze ceremonie ter nagedachtenis van de slachtoffers van de dubbele bomaanslag van maandag. Obama zei eerder al dat de ontploffingen tijdens de Boston Marathon een gruwelijke en laffe daad waren, die onderzocht worden als daad van terrorisme.

De FBI kondigde gisteren aan dat voorlopig geen enkel individu of groep de verantwoordelijkheid voor de aanslag heeft opgeëist. Bij de aanslag vielen drie doden en 176 gewonden. "De ongerustheid van gisteren is omgeslagen in opluchting dat het nog wel meevalt", zegt Patrick Cornelissen, een Belg die al jaren in Boston woont in "De ochtend". "Wat 11 september voor New York was, wordt dit voor Boston."

Intussen raken ook meer en meer details bekend over de drie dodelijke slachtoffers. Gisteren was al bekend gemaakt dat er een 8-jarige jongen is omgekomen bij de aanslagen. Zijn moeder en 7-jarige zusje raakten gewond. Ze waren alle drie aan het kijken naar en supporteren voor hun vader en man die meeliep. Volgens het persagentschap AP hadden de kinderen net een ijsje gekregen toen het noodlot toesloeg.

Het tweede dodelijke slachtoffer is een 29-jarige restaurantmedewerkster. "Ze was een fantastisch persoon. Iedereen die ik ken, had haar graag", zegt haar zwaar aangeslagen moeder aan AP. "Ze had een hart van goud en was altijd aan het lachen."

Het derde dodelijke slachtoffer was een Chinese studente. Ze studeerde aan de universiteit van Boston. De Chinese en Amerikaanse autoriteiten geven, op vraag van haar familie, geen details over haar identiteit.