Parkeerverbod in steegje van 33 cm breed

Na de "Belgenmop" bestaat er sinds kort ook zoiets als een "Swindonmop". Inwoners van het Britse plaatsje hadden aan het stadsbestuur gevraagd om het wildparkeren in de buurt aan te pakken. De stad vatte de koe bij de hoorns en gaf aan een firma de opdracht om dubbele gele strepen te trekken op de straten, maar kennelijk waren de arbeiders niet goed op de hoogte van de breedte van een wagen.
De afstand tussen de lijnen links en rechts is precies 33 cm.

Op de beelden is het resultaat van de ijverige arbeiders te zien. Overal zijn er -  zoals gevraagd - dubbele gele strepen aangebracht op het wegdek. Wagens mogen er met andere woorden niet geparkeerd staan. Opmerkelijk is wel dat het parkeerverbod ook van toepassing is in een heel smal steegje (zie filmpje onderaan) dat van muur tot muur nauwelijks een meter breed is. De afstand tussen de lijnen bedraagt slechts 33 cm.

"Het is een mysterie", zegt buurtbewoonster Nathalie Fisher aan de BBC. "Je kan zelfs amper met de fiets door dat steegje rijden." Over het plan om het wildparkeren aan te pakken is ze tevreden. "Maar om nu werkelijk alles van dubbele strepen te voorzien, dat is toch een beetje overdreven."

Het stadsbestuur heeft intussen gereageerd op de heisa. Het zal zo snel mogelijk contact opnemen met de firma die de strepen op het wegdek heeft aangebracht. "Zo te zien zijn de arbeiders vergeten hoe groot auto's eigenlijk zijn terwijl ze hun opdracht aan het uitvoeren waren", zegt een woordvoerster.

In beeld: de actie tegen de wildparkeerders

lees ook