"Belfius gebruikt belastingparadijzen niet meer"

De overheidsbank en verzekeraar Belfius gaat niet langer gebruik maken van belastingparadijzen. Dat heeft premier Elio Di Rupo (PS) gezegd tijdens het vragenuurtje in de Kamer. De Raad van Bestuur van Belfius heeft dat vorige maand beslist, nog voor de zaak in de pers kwam.
Premier Di Rupo tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

Belfius moet het goede voorbeeld geven, zei Di Rupo, en mag daarom geen gebruik meer maken van belastingparadijzen. Het directiecomité heeft vorige maand al beslist om herverzekeringscontracten via Barbados zo snel mogelijk stop te zetten, zei de premier.

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) vraagt wel nog een onderzoek naar de mogelijke verlenging van offshore-contracten, kort voor de overname door de staat van Belfius.

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker wees er nog eens op dat de offshore-constructies opgestart zijn "onder ACW-bewind". Volgens Dedecker heeft de ACW-top dan ook geen enkel gezag meer om anderen met de vinger te wijzen in verband met de fiscaliteit.