"Het zou onnozel zijn om meneer Dehaene te imiteren"

Wim Opbrouck heeft in "Reyers laat" zijn rol toegelicht in de Eén-reeks over het Belgische koningshuis. Opbrouck vertolkt Jean-Luc Dehaene, die ook in de studio zat. Momenteel zijn de opnames voor de reeks in volle gang.

De fictiereeks speelt zich af tussen 1993 en 2013. Momenteel worden onder meer scènes opgenomen die de periode rond de dood van koning Boudewijn beschrijven. De toenmalige premier Jean-Luc Dehaene, vertolkt door Wim Opbrouck, speelt daarin een heel belangrijke rol.

"Ik ben in de huid van meneer Dehaene gekropen", zegt Wim Opbrouck daar lachend over. Letterlijk, de acteur krijgt een pak aangemeten om hem dikker te doen lijken. "Toch is het niet de bedoeling om hem te imiteren. Dat zou onnozel zijn. Zo doe ik bijvoorbeeld niet die typische r-klank na van meneer Dehaene."

"Wat ik interessant vind, is wat er op die kabinetten gebeurt. Dat hele drama rond de dood van Boudewijn, dat maakt het heel spannend. Het koningshuis moet trouwens niet bang zijn. De reeks is zeer goed geresearcht en de acteurs hebben zich heel goed voorbereid." Jean-Luc Dehaene kijkt uit naar de serie. "Ik hoop dat ze van hetzelfde niveau is als het Nederlandse equivalent."